Haber

Özel’den istifa ve adaylık açıklaması

CHP Meclis Küme Lideri Özgür Özel, istifa çağrılarına yanıt verdi. “Birisi istedi diye” istifa etmeyeceğini belirten Özel, Kılıçdaroğlu ile eşi arasında herhangi bir gerilim olmadığını söyledi.

Habertürk’ün haberine göre CHP Meclis Küme Lideri Özgür Özel, CHP Genel Başkanlık tezi adaylığı, kongre takvimi ve değişim tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstifa davetlerini pahalı hale getiren özel, “Seçimden önce küme başkanlığına adaydım. Milletvekili olarak girdiğim gün gazeteciler bana sordu. Ben de açıkça küme başkanı adayı olduğumu ve aday çıkarsa çıkarız dedim.” yarışın.küme başkan yardımcılığı yarışı laf konusu oldu.genel lider o yarışı kaldırdı.o yarış kaldırılana kadar rakip yoktu.ben bunu hep söyledim.başka aday çıkarsa yarışırız. Küme başkanlığına rastgele bir aday çıkmadı.Buranın kendi kontrolüm dışında tartışılmaya çalışılmasını doğru bulmuyorum.14 Mayıs’a kadar genel başkanlık koltuğunda vekillik yapıyordum.14 Mayıs’tan sonra bizim Genel Başkan milletvekili değil.Ben “Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde genel lider olmayan ilk küme başkanı ve küme lideriyim. Ortada bir gerginlik veya çatışma alanı yok. Üç küme başkan yardımcımız yeni olduğu için küme liderinin deneyiminden faydalanıyoruz. Bunu CHP kümesi de muhataplarımız da söylüyor.”söz konusu.

“KURULUN ERTELENMESİ GERÇEK DEĞİL”

Kongre sürecine ilişkin konuşan CHP Özel, şunları söyledi: “Kongrenin yerel seçimlerden önce yapılması gerektiğini düşünüyorum. Seçmenlerin durumu ve bize bildirdikleri ruh hali dikkate alındığında kongrenin ertelenmesinin parti açısından sağlıklı olmayacağını düşünüyorum” dedi.O konuştu

Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun önemi yok diyen var, böyle bir ruh hali yok diyen var. Bu örgütün seçmenden kopuk olduğu varsayımı örgüte hakarettir. Bizi sevenler ne derse onu biz de duyarız, hepimiz duymalıyız. “İlk günkü tavrımla bugünkü tavrım arasında hiçbir fark yok. Bir kişiye veya kişilere indirgenmemelidir. Sadece MYK’yı tartışarak ve misyonda bazı değişiklikler ortaya koyarak genel lideri küçültmemek gerekiyor. Ayrıca bu sorun sadece kanuna indirgenmemelidir. Programın sorununa.” “Daha kapsamlı bakmamız gerekiyor. İçinde bulunduğumuz siyasi konjonktür ve çağın gerekliliklerini görmemiz gerekiyor. Duruşun ve ihtiyaçların daha net ifade edildiği bir programa ihtiyaç var.”

NASIL CHP’Lİ?

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP’nin yeni bir programa ihtiyacı olduğunu savunarak, “Partinin tarihini, köklerini ve sorumluluklarını inkar etmeyen, ancak yeni nesil seçmenle sağlıklı ve etkin iletişim kurabilen metinlere ihtiyacımız var. Mevcut metinleri sadeleştirmek yerine, daha fazlasını yapabilecek bir programa ihtiyaç var. İnteraktif, parti dışından kadınlara ve gençlere ve siyasete seslenen ama kendini doğru olarak tanımlayan, iyi örnekler görmek gerekiyor, dünyaya örnek olacak bir dönüşüm için tartışmacı olmak gerekiyor. Bunun için de dünyayla etkileşim halinde olunmalı, dünyadaki kardeş örgütlerle temas halinde olunmalıdır.Parti teşkilatını yok sayan, gereksiz kılan, gereksiz gören, faturayı örgüte yükleyen bir anlayış yerine “İhtiyacımız var” parti teşkilatı mimarisinde gelinen noktada farklılaşma göstermek. Kendilerini dünyada yükselen bazı sağcı muhafazakar ve milliyetçi hareketlere benzeten, kaygı ya da tehdit siyaseti yürüten, Orban ya da Putin’e benzeyenlerden kendimizi ayırmamız gerekiyor.”ifadeleri kullandı.

İSTİFA VE ANADOLU TURU TARTIŞMASI

CHP’ye Özel, Anadolu’nun çeşitli argümanları için “İnsiyatif almaktan, sorumluluk almaktan vazgeçmedim. Ama birileri ‘işini bırakıp ayakkabı giyiyor Anadolu’ya gidiyor’ desin diye… Bunu yapsam benden duyarlar. Bu sadece bir insan değil, bir anlayış yürüyüş yapıp harekete geçtiğinde mümkün.”söz konusu.

GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI KARARI

CHP Genel Başkanlığı için aday olup olmayacağına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, şunları söyledi: “Aday olmaya karar verdiğimde önce ailemle sonra Başkanla paylaşacağım. Başkanla paylaştığımda da size nasıl düşündüğümü anlatacağım, başkanın ne düşündüğünü öğrenmek isteyeceğim. Şu anda aramızda bir gerginlik yok. Birileri sadece haber üretiyor.”söz konusu.

KAYNAK: HABERTURK

karakoyunluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu