Haber

Hatay’da enkazdan sağ kurtulan anne-kız, Adana’daki hastane odasında yeniden bir araya geldi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay’da yıkılan evlerinin enkazından yaralanan anne ve kızı, tedavilerinin devam ettiği Adana’daki hastanede yaklaşık bir ay sonra hasret giderdi. .

Antakya ilçesinde depremde evlerinin çökmesi sonucu 36 yaşındaki Selime Doğruer ile 9 yaşındaki kızı Zümra Doğruer enkaz altında kaldı.

Yaklaşık 15 saat sonra enkazın kalkmasından sonra bacakları moloz altına sıkışan ve yaralanan anne ve kızı, bölgedeki yoğunluk nedeniyle farklı hastanelere kaldırılarak tedavilerine başlandı.

Tedavi sürecinde önce Zümra, ardından annesi Adana Kent Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Depremin ardından yaklaşık bir ay sonra hastane odasında birbirine kavuşan anne ve kızı duygusal anlar yaşadı.

Baş başa odaya alınan ve el ele tutuşan anne ve kızı hastane çalışanı, tedavileri için pasta keserek motive etmeye çalıştı.

“Bu gece beraber uyuyacağız”

Selime Doğruer, gazetecilere o gece sarsıntıdan çok depremin gürültüsüyle uyandıklarını söyledi.

Kızını kucağına alınca binanın çöktüğünü, enkazda kaldıkları bölgenin tek kişilik yatak büyüklüğünde olduğunu belirten Doğruer, şöyle devam etti:

“Kaldığımız yer benim oturduğum alan kadardı ama üstümüzde tavan vardı, tavan iki çekyatın üzerine düşüyordu. Kızım kucağımda altıma düştü, ben de onun üzerine düştüm. Kaldık. Ayağımızda kolonlarla 14-15 saat bu formda, imdat için ağladık, nefesimiz kesildi, hep dua ettik, ‘Allah’ım kurtar bizi buradan, nefes al, nefes al, çıkalım buradan’ dedim. birlikte, her zaman birlikte.’ Şu an ameliyat oluyoruz durumumuz düzeliyor inşallah beraber el ele çıkacağız.Kızımla beraber geldik çok güzel bir duygu gece beraber yatacağız o benim her şeyim. “

Anne ve kızının sağlık durumu hakkında bilgi veren Dr. Hüseyin Salih Kına, Zümra’nın yakınları tarafından hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Zümra’nın sağ bacağının uzun süre moloz altında kaldığını ve kızarıklıkta artış tespit ettiklerini ifade eden Kına, ortopedi doktorlarının önce “fasiyotomi” işlemi uyguladıklarını ve pansumanlarının devam ettiğini bildirdi.

Selime Doğruer’in de sol bacağında aynı durumu yaşadığını kaydeden Kına, “Anne-kız artık bacaklarını yavaş hareket ettirmeye başladı ve kan akışı sağlandı. Şu an ampütasyon düşünülmüyor, durumları iyiye gidiyor.” .” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu