Ekonomi

Ceviz Üreticileri Derneği 3. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Başkanlığa yeniden Ömer Ergüder seçildi.

Modern tarım uygulamalarıyla ceviz üreten tarım işletmelerinin ortaya çıkmasıyla kurulan Ceviz Üreticileri Derneği (CÜD), yönetici ve üyelerin katılımıyla 11 Mayıs’ta gerçekleştirildi. CÜD Lideri Ömer Ergüder’in yeniden başkanlığa seçildiği Olağan Genel Kurul’da, derneğin yönetim kurulu ve denetleme kurulu da belirlendi, gündem maddeleri görüşüldü ve yeni kararlar alındı. Bu kapsamda 6 Şubat’ta meydana gelen depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta bir ceviz bahçesi kardeş bahçe ilan edilerek eğitim takviyesi yapılmasına karar verildi.

Türkiye’de ceviz üretiminde yerli üretimi desteklemek amacıyla 2020 yılında kurulan Ceviz Üreticileri Derneği’nin (CÜD) 3. Olağan Genel Kurulu, çağdaş tarım uygulamalarıyla ceviz üreten tarım işletmelerinin ortaya çıkmasıyla gerçekleştirildi. 11 Mayıs’ta İstanbul Ural Ataman Otomobil Müzesi’nde gerçekleştirilen toplantıya CÜD yönetim kurulu ve üyeleri katıldı.

 

CÜD Lideri Ömer Ergüder’in açılış konuşması ile başladı. Ergüder yaptığı konuşmada, “Girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle geçen yıl bizim için çok zor geçti. Binbir emekle ürettiğimiz eserlerimizi ürettik ama maliyetinden çok daha ucuza sattık. Önümüzdeki dönemlerde girdi maliyetlerinin düşürülmesi için iş birliklerine devam edeceğiz. Dernek üyelerimizin görüşleri bizler için değerli ve pahalıdır. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde bir anket yaparak bizden beklentilerini ve memnuniyetlerini araştırdık ve çalışmalarımızın üyelerimize olumlu yansıdığını gördük.”

 

Konuşmaların ardından derneğin yıl içindeki faaliyetlerinin de görüşüldüğü Olağan Genel Kurul’da öncelikli olarak yönetim ve denetim kurulu seçimi yapıldı. Buna göre dernek üyelerinin çoğunluğunun oyunu alan Ömer R. Ergüder yeniden CUD Lideri seçildi. İcra Kurulu Üyeleri’nin ortasında; I. Hakkı Akhan CÜD (Başkan Yardımcısı), Ahmet Emin Yazıcıoğlu (Sayman), Yusuf Yormazoğlu (Sekreter) Ali Toker. Derneğin Denetleme Kurulu’ndaki isimler şöyle: Kemal Kaya, Ergun Şenlik ve Barış Özkamalı.

 

CÜD’DEN KAHRAMANMARAŞ’A YARDIM eli

2023 yılında atılacak adımlara ilişkin fikirlerin belirlendiği genel kurulda sürpriz bir karar da alındı. Ceviz Üreticileri Derneği, 6 Şubat’ta 10 ili ve Kahramanmaraş’ı etkileyen depremden etkilenen ceviz üreticilerine destek için ‘Kardeş Bahçe’yi seçti. CÜD Lideri Ergüder, bu bölgelerden biri olan ve Türkiye tarımında değerli bir potansiyele sahip olan Kahramanmaraş ilinde bulunan ve 35 üyesi bulunan Çağlayan Ceviz Kooperatifini ‘Kardeş Bahçe’ olarak seçtiklerini belirterek, “Beslenme felaketi bizleri sarstı. Tümü. Türkiye tarımı için değerli bir potansiyele sahip olan deprem bölgelerinde yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve çözümlere ortak olmak hepimizin görevidir. Dernek olarak bu konudaki adımlarımızdan biri de kardeş bahçemizi seçmek oldu. Türkiye genelinde coğrafi işaret de bulunan Maraş-18 tipi ceviz üreten ve yılda yaklaşık 10 ton hasat yapan Kahramanmaraş Çağlayan Kooperatifinin yanında olacağız. Dernek olarak aldığımız karar doğrultusunda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. cevizde doğru besleme, sulama ve muhafaza teknikleri ile verimlerinin arttırılmasına esas olacağız” dedi.

 

Toplantıda,  Dahası  Derneğin bu yıl ekim ayında başlayacak hasat dönemiyle birlikte yeni alternatif satış kanalları oluşturmak amacıyla şirketleşme yolunda adım attığı bilgisini paylaşan Ergüder, CÜD üyelerinin ürettiği lezzetli, kaliteli ve yerli cevizlerin Türkiye’ye geleceğini belirtti. bahçeden masaya en kısa yoldan ulaşın.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu