Teknoloji

BAS Teknolojisi İşletmeler İçin Neden Önemli?

Siber güvenliğe milyonlarca yatırım yapılmış olsa bile şirketler, etkin olmayan güvenlik kontrolleri nedeniyle saldırganların kurbanı olmaya devam ediyor. Yakın zamanda Picus Security tarafından yayınlanan The Red Report 2023’e göre   Yüzlerce farklı saldırı tekniği kullanan kötü niyetli yazılımlar kurumları tehdit ediyor. Öte yandan, güvenlik denetimlerini atlayabilen, birçok savurgan eylemi gerçekleştirebilen ve “İsviçre Çakısı” olarak adlandırılan çok amaçlı savurgan yazılımların da artması bekleniyor. Yine de kuruluşların siber güvenlik yatırımlarının karşılığını alabilmeleri için atmaları gereken en değerli adım Siber İhlal ve Saldırı Simülasyonu (BAS) teknolojileridir. kullanacak

BAS platformları, yatırım getirisini artıran ve güvenlik harcamalarını optimize eden bir çözüm sunarak güvenlik denetimlerinin otomatik, sürekli ve tekrarlanabilir doğrulamasını sağlar. Ancak BAS alanının kurucusu Picus Security Kurucu Ortağı ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Süleyman Özarslan , bu teknolojilerin bir kere kurulup unutulabilecek bir çözüm olmadığına değinerek, “Sürekli siber güvenliğin sağlanması için daha karmaşık hale gelerek gelişen siber saldırılara karşı her an hazırlıklı olmak gerekiyor. Bu noktada siber güvenliği otomatik, tekrarlanabilir ve sürekli olarak test edebilen BAS çözümlerinin düzenli kullanımı hayati önem taşıyor.”

Güvenlik denetimi doğrulaması yapan BAS analizi, olası her türlü saldırının önleme ve tespit katmanlarında hem atomik hem de saldırı senaryoları ile performansı test edip ölçerek, kullanılan her güvenlik çözümünün olması gerektiği gibi çalışmasını sağlar. Gelişmiş BAS platformları, gerçekçi saldırılara ve tehditlere ne kadar hazır olduğunuzu belirlemek için tehdit merkezli doğrulama gerçekleştirebilir. Ek olarak, saldırıları engellemeye ve tespit etmeye yardımcı olmak için kullanılan güvenlik analitiğine özgü engelleme imzaları ve algılama kuralları sunabilirler. Bu nedenle BAS çözümleri, şirketlerin güvenlik açıklarını tespit etmek, savunma stratejilerini optimize etmek ve güvenlik yatırımlarından tam getiri elde etmek için kullanabilecekleri en değerli araç olarak öne çıkıyor.

Dünyada otomatik siber ihlal ve baskın simülasyonu sunan ilk şirket olan Picus, gerçek dünyadaki siber suçluların saldırılarını simüle ederek kuruluşların tehditlere ne kadar hazır olduklarını ölçmelerine ve gerekli optimizasyonları yapmalarına yardımcı oluyor. Güvenlik etkinliğini doğrulamayı daha kolay ve daha erişilebilir hale getirmek için yakın zamanda Bütünsel Güvenlik Doğrulama Platformunun yeni nesil sürümünü piyasaya süren şirket, aynı zamanda uzmanlık ve büyüklükten bağımsız olarak tüm güvenlik grupları için giriş engellerini ortadan kaldırarak BAS teknolojisinin benimsenmesini de sağlıyor. .

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

gungoren-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu