Haber

Yunanistan’da sel “Yardım” diye bağırıyor

Yunanistan’da son iki günde yaşanan sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi. Bölgeden gelen görüntüler kan dondurdu. Bir köyden sel sularının “Boğuluyoruz, yardım edin” sesi duyuluyor.

TRAFİKTE KALMAMALARI konusunda uyarıldılar

Yunanistan İtfaiyesinden yapılan açıklamada, Kardiça’da sel sularına kapılan 82 yaşındaki kişinin cansız bedenine ulaşıldığı kaydedildi. Dün Volos’ta bir, bugün ise Magnisia’da bir kişinin hayatını kaybettiği selde toplam ölü sayısı 3 oldu. Sivil Savunma Birimi’nden Atina’dakilerin cep telefonlarına gönderilen açıklamada, sakınmamaları istendi. Mecbur kalmadıkça yollara çıkın.

“HERKESİ DİKKATLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM”

İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanı Vasilis Kikilias bu akşam yaptığı açıklamada, ülkede iki gündür görülen yağışların, şiddeti ve süresi açısından benzeri görülmemiş zorluklara yol açtığını belirtti. Kikilias, “Herkesi günün her saatinde uyanık olmaya çağırıyorum.” dedi. “Kötü hava koşulları muhtemelen Attiki Bölgesini de (başkent Atina dahil) kısmen etkileyecektir.” konuşmuştu. Atina ve çevresinde gün içerisinde zaman zaman şiddetli yağışlar olurken, trafikte de aksamalar yaşandı.

ÜLKE TARİHİNDE GÖRÜLMÜŞ EN ŞİDDETLİ YAĞMUR

Sel nedeniyle yüzlerce konut ve iş yeri sular altında kalırken, onlarca araç da su altında kaldı. Sel nedeniyle çok sayıda yol, köprü, hastane ve sağlık merkezi de hasar gördü. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis öncülüğünde, ilgili bakanlar ve Yunanistan Meteoroloji Dairesi yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda meteorologlar, dün ülkede yaşanan sağanak yağışın muhtemelen Türkiye tarihinde görülen en şiddetli sağanak olduğunu belirtti. ülke.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu