Haber

AK Parti’nin İstanbul adayları arasında 3 dönem kuralını çiğneyenlerin isimleri belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün saat 14.00’te Haliç Kongre Merkezi’nde açıklayacağı İstanbul ilçelerinin belediye başkan adayları, resmi açıklama öncesinde perde arkasında açıklanırken, listede yer alan isimler arasında yer alıyor. AK Parti‘de 4 ismin 3 transfer kuralını bozduğu görüldü.

AK PartiAK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından, kuruluş programında yer alan ancak 2015 Genel Seçimleri itibarıyla gevşetilen 3 dönemden fazla aday olmama kuralının gevşetildiği açıklandı. Yerel seçimlerde de uygulanacak.

“3 DÖNEM KURALINA EN FAZLA UYULACAK” DEMİŞTİ

Yılmaz, “Biz 3 dönem kuralına çok bağlıyız. Milletvekili seçimlerine de çok bağlı olduğumuzu gördünüz. Dolayısıyla belediye seçimlerinde de mümkün olduğu kadar buna uyulacak ama bir istisna da olabilir. ” Sözlerini kullandı.

Yılmaz’ın açıklamasına rağmen AK Parti’nin resmi olmayan İstanbul ilçe belediye başkan adayları listesinde 3 dönem kuralına rağmen 4 ismin aday olması dikkat çekti. AK Parti’de 3 dönem kuralını bozan adaylar şöyle:

TEVFİK GÖKSU

2009 yerel seçimlerinde AK Parti’nin aday gösterdiği ve Esenler Belediye Başkanı olan Tevfik Göksu, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de seçilme başarısını gösterdi. Esenler Belediye Başkanı Göksu aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görev yapıyor. Belediye AK Parti Grubu.

MURAT AYDIN

1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisi’nden Zeytinburnu Belediye Başkanı seçilen Murat Aydın; 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’den ilçe belediye başkanlığı görevini sürdürdü. 2019 yerel seçimlerinde bu kez Beykoz Belediye Başkanı seçilen Murat Aydın, 2024 seçimlerinde de aday olarak partide 3 dönem kuralının uygulanmadığı isimler arasında yer aldı.

AHMET POYRAZ

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 2009 yerel seçimlerinde seçilerek ilçenin ilk belediye başkanı oldu. Poyraz, 2014 ve 2019 yıllarında AK Parti’den aday gösterilerek seçimlerde başarılı oldu.

ŞADİ ​​YAZICI

2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den Tuzla belediye başkanlığına seçilen Şadi Yazıcı, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde zafer kazanarak belediye başkanlığı görevine devam etti.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu